Professionele hulp bij ongediertebestrijding

Wij bieden professionele hulp bij ongedierte preventie, bestrijding en wering. MMD is gecertificeerd en werkt op een milieuvriendelijke wijze. Bij problemen rondom ongedierte worden veelal bestrijdingsmiddelen toegepast. Dit is in veel gevallen ook noodzakelijk omdat de plaagdieren en insecten zich de leefomgeving al eigen hebben gemaakt. Preventie van ongedierte is tijdens een dergelijk probleem voor velen niet relevant. Het probleem moet opgelost worden, preventie volgt later. Wij zorgen ervoor dat het probleem wordt opgelost maar dat er nadien ook aandacht wordt gelegd op de preventie van het probleem. 

Strenge regels ongedierte bestrijding
Regels rondom de bestrijding van ongedierte worden telkens aangescherpt. Dit is niet geheel onterecht. De beschikbaarheid van effectieve bestrijdingsmiddelen ondermijnt onze creativiteit en wilskracht om tot een structurele oplossing te komen. Hier wil de overheid vanaf. Bovendien ontstaan andere problemen door het onnauwkeurig toepassen van bestrijdingsmiddelen. Resistentie onder plaagdieren en schadelijke neveneffecten in het milieu zijn actuele vraagstukken waar wij binnen de branche en de overheid veelal over discussiëren. Nieuwe bestrijdingsmiddelen dienen alleen in handen te zijn van gediplomeerde bestrijdingstechnici die dit enkel toepassen wanneer bovenstaande gerealiseerd is.

Ons preventief onderhoudsplan
Ons preventief onderhoudsplan zorgt ervoor dat aan beide zaken aandacht besteed wordt. Wij zoeken de juiste mix van maatregelen en middelen die noodzakelijk zijn voor een ongedierte vrije leefomgeving. De uitvoerbaarheid van preventie wordt uitgebreid besproken en professionele bestrijdingsmiddelen worden op strategische wijze toegepast.

Processierups
Het aantal rupsen was in de zomer van 2019 verdriedubbeld ten opzichte van voorgaande jaren. Wat deze rups doet en hoe wij u bij eventuele overlast kunnen helpen, leest u hier

Wij bieden onder andere hulp bij onderstaande plaagdieren: 

Knaagdieren

Wij kunnen knaagdieren bestrijden. Zoals onder andere ratten en muizen. 

Vliegende insecten

Wij bestrijden vliegende insecten zoals onder andere vliegen, wespen en motten. 

Bijtende insecten

Wij bestrijden bijtende insecten zoals bedwantsen, mijten en vlooien. 

Houtaantasters

Wij bestrijden houtaantasters zoals de houtwormkever en de huisboktor. 

Kruipende insecten

Wij bestrijden kruipende insecten zoals kakkerlakken, mieren en spinnen. 

Hulp bij overige dieren

Wij kunnen bijv. vogelwering plaatsen maar ook hulp bieden bij konijnen en slakken. 

N

Milieuvriendelijke werkwijze

N

Scherp geprijsd

N

Ervaren & gecertificeerd

N

Alles in eigen beheer

Onze werkwijze 

Na melding van een klant nemen wij zo spoedig mogelijk contact op. Vaak kunnen wij tijdens dit contact het probleem herkennen en kunnen er afspraken gemaakt worden voor de eventuele behandeling of een plan van aanpak. Wanneer het probleem wat lastiger te herkennen of te omschrijven is, dan zullen wij een afspraak met u maken om langs te komen. Tijdens ons bezoek zullen wij de situatie samen met u bekijken en bespreken. 

Bestrijding
Wanneer er wordt overgegaan tot bestrijding, dan zullen we een plan van aanpak maken. In dit plan komen o.a. de volgende zaken terug: 
Wat is de plaag of het plaagdier (determinatie)? Waar leeft het van en in wat voor soort omgeving voelt het zich prettig? Waar is of zijn de besmettingshaarden. Wat is of zijn de locatie(s) van nest, hol, leger, loopgangen, doorgangen, etc. Hoe gaan we bestrijden (chemisch, mechanisch, biologisch)?  Hoe lang gaat de behandeling duren (globaal tijdspad). Wordt er een onderhoud- abonnement afgesloten of spreken we een aantal behandelingen af. Gaan we een logboek aanleggen, volgens welke voorwaarden moet er gewerkt worden (HACCP, BRC enz.).Welke werkzame stoffen mogen we gebruiken voor de betreffende sector.                                                                                                                             

Preventie
Wanneer we preventieve maatregelen gaan nemen, zullen we de volgende zaken in werking zetten:
– maatregelen nemen om het dier of plaag te ontmoedigen.
– het dier moeilijk maken om aan voedsel te komen.
– de leefomgeving onaantrekkelijk te maken.
– eventuele bouwtechnische aanpassingen, zowel binnen als buiten.

Ontsmetting en desinfectie
Een neveneffect van ongedierte is dat er ongewenste (kruis)besmetting kan plaatsvinden. Na het bestrijden van de ongedierte plaag, en het onder controle brengen hiervan, is er vaak ook nog een goede nabehandeling nodig.  Deze nabehandeling zal in de vorm van een desinfectie- of ontsmettingsbehandeling moeten plaatsvinden. Ook voor deze nabehandeling kunt u bij ons terecht waardoor wij in staat zijn een totaal pakket van bestrijding en nazorg te leveren. Dit resulteert in een scherpe prijs en voor u geen verschillende partners maar een duidelijk aanspreekpunt voor uw gehele bestrijdingsplan.

Veelgestelde vragen

Waarom preventief bestrijden?

Zoals u waarschijnlijk al weet kunnen plaagdieren voor veel overlast zorgen en zelfs tot aanzienlijke inkomstenderving. Denk maar eens aan knaagschade en ontlasting van uw producten, schade aan uw materieel, bekabeling en gebouwen. Preventieve bestrijding wordt steeds belangrijker omdat de bestrijdingsmogelijkheden achteraf tegenwoordig aanzienlijk zijn
beperkt. Daarnaast zijn er veel plaagdieren resistent voor bestrijdingsmiddelen.

Wat is ongedierte bestrijding?

Als bestrijdingstechnici spreken wij over ‘plaagdieren’. Vroeger, en in de volksmond, werd en wordt er gesproken over ongedierte.
Een rat, die als huisdier wordt gehouden is geen ongedierte, maar als deze losbreekt, zich gaat voortplanten en zich gaat verspreiden, opeens wel. Een bij of wesp in de tuin is geen ongedierte, maar komen er honderden binnen in een gebouw of woning ineens wel. Een dier wordt dus pas ongedierte op het moment dat er overlast door ontstaat.

Voor een goede en grondige bestrijding van ongedierte is kennis van zaken nodig; over welke beestjes gaat het, waar zitten ze, hoe moet een ongediertebestrijding uitgevoerd worden, welke bestrijdingsmiddelen kan en mag ik toepassen, enz.
Mensen zien een ongediertebestrijder ook vaak als een problemshooter: de bestrijder van het ongedierte is expert, dus los het probleem maar op. Vaak is het niet mogelijk om een probleem op te lossen door alleen maar te bestrijden. Er moet meer gebeuren..

Wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen, ook wel bedbug of wandluis genoemd, is een ongedierte dat vooral veel voorkwam in de tweede wereldoorlog, maar sinds een plaag in New York in 2013/2014 beginnen ze weer steeds meer op te duiken. Het kevertje zit graag om het bed en voedt zich met ons bloed.

Hoe bestrijd ik bedwantsen?

Er is niks dat je zelf kan doen tegen bedwantsen. Deze dieren kunnen alleen deskundig worden bestreden. Nadat je de MMD gebeld hebt, is het erg belangrijk dat je niks verplaatst. Bedwantsen verplaatsen zich in koffers en kleding en verspreiden zich zo makkelijk de hele wereld over. Het bestrijdingsteam zal de plaatsen waar de bedwants graag zit behandelen, waarna je en eventuele huisdieren de ruimte niet mogen betreden. Deze moet eerst twee uur gelucht worden. Daarna mag je een week niet stofzuigen of schoonmaken. Ook het beddengoed moet worden gewassen of gestoomd en zal er een onderzoek gedaan worden in de buurt om te zien of de bedwants zich ook daar bevindt.

Hoe kan ik bedwantsen voorkomen?

Het is vrijwel onmogelijk om maatregelen te nemen waardoor je soortgelijke problemen de volgende keer kan voorkomen. Vaak worden bedwantsen door reizigers verspreid die in een hotel hebben geslapen waar het beestje voorkomt. Aangezien het op koolmonoxide en warmte afkomt, kan je vrijwel niks doen om het beestje af te schrikken

Is er een simpele oplossing tegen wespen?

Wij raden u een wespenzak aan, deze kunt u bij ons kopen. 

Gifvrije, professionele wespenvanger. Ideaal voor rond de woning.

De zak dient om de 3/4 weken vervangen te worden.

Niet alleen vliegen zijn lastige tafelbezoekers maar ook wespen. Kinderen zijn vaak bang om buiten te eten. Wespen komen af op alles wat eetbaar is. Niet alleen zoetigheden trekken wespen aan maar ook een gezellige barbecue wordt al snel verstoord.

Het gebruik van de wespenval is zeer eenvoudig. Enkel puur water in de zak te gieten en u zult zien dat deze onweerstaanbare, niet schadelijke vloeistof u zal verlossen van alle wespen. Wanneer u een fruittuin of boomgaard hebt kunt u deze ook daar gerust toepassen. Zo wordt uw fruit niet opgegeten door de wespen. Rijpend fruit is immers het lievelingskostje van de wespen. Wespen laten zich niet afschrikken door een strenge winter. De sterksten zullen overleven en snel voor een grote populatie zorgen.

Welk ongedierte heerst er in de winter?

Ratten & Muizen

Ratten
Tijdens de winter zullen ratten woningen en bedrijfspanden binnendringen op zoek naar een schuilplaats, warmte en voedsel. Zij kunnen hierbij schade veroorzaken aan jouw eigendom. Een onderzoek uitgevoerd door Rentokil ontdekte dat ratten de meeste overlast veroorzaken voor bedrijven, omdat zij schade toebrengen aan elektrische apparatuur waardoor machines en productie stil komen te staan.

Muizen
Net zoals de meeste knaagdieren zullen muizen ook in gebouwen willen overwinteren. Hun aanwezigheid kan leiden tot knaagschade en besmetting van voedsel vanwege hun gewoonte om overal aan te knagen.

Ander ongedierte in de winter
Reizen tijdens de vakantieperiode kan bijdrage in de verspreiding van bedwantsen. Vlooien en kakkerlakken trekken ook naar binnen om te ontkomen aan de kou.

Welk ongedierte heerst er in de lente?

Veel voorkomend ongedierte in de lente:

Kleermotten, Duiven, Kakkerlakken

Kleermotten
Volwassen kleermotten duiken tijdens de lente op en beginnen zich voort te planten. Wist je dat het eigenlijk de larven zijn die zich voeden met de vezels van textiel en kleding en zo schade veroorzaken en niet de volwassen kleermotten?

Duiven
Duiven kunnen ook een probleem vormen. Vooral in het voorjaar, omdat dan hun paartijd begint. Een toename van duivenpopulaties in stedelijke gebieden brengt niet alleen geluidsoverlast (door het koeren), maar wat denk je van de duivenpoep. Duivenpoep is schadelijk voor gebouwen, maar ook voor mensen doordat het ziekten kan bevatten. In deze blog lees je meer over de gevolgen van duivenoverlast.

Ander ongedierte in de lente
Je zou al mieren kunnen zien in de tuinen, maar ook vliegen en sommige stekende insecten. Kakkerlakken kunnen al tevoorschijn komen en door de toenemende reislust tijdens Pasen en de schoolvakanties, kunnen bedwantsen een probleem zijn. Als het tijdens het voorjaar ongewoon koud is, zullen muizen en ratten zich langer verschuilen in onze huizen en bedrijfspanden

Welk ongedierte heerst er in de zomer?

Mieren, Kakkerlakken, Vliegen & Muggen

Muggen
Muggen zijn misschien wel de meest voorkomende ongedierte in de zomer. Ze zijn veel mensen over de hele wereld tot last met hun steken en irritante jeukende bulten tot gevolg. Wat is de reden dat we deze stekende diertjes zo veel zien tijdens de warmere zomermaanden? Door de hoge temperatuur kunnen ze hun levenscyclus sneller voltooien waardoor er meer eieren gelegd kunnen worden.

Andere stekende insecten
Andere stekende insecten zoals bijen, wespen en horzels kunnen een groot probleem zijn tijdens de warmere maanden. Hoewel hun seizoen al begint in de lente, veroorzaken ze de meeste overlast tijdens de zomer, wanneer hun aantal het grootst is.

Mieren
Net zoals bij de meeste stekende insecten begint ook het mierenseizoen in de lente. Ze veroorzaken echter de grootst overlast in de zomer. Met name tijdens het uitzwermen van de vliegende mieren, de zogeheten bruidsvlucht. Deze vindt plaats als de weersomstandigheden goed zijn. Dit is met name in de maand juli het geval.

Kakkerlakken
Kakkerlakken komen het hele jaar voor. Hun aanwezigheid varieert afhankelijk van hun soort en het weer. In de zomer planten ze zich voornamelijk voort. En net als knaagdieren, schuilen zij in in onze warme huizen en bedrijfspanden om te ontsnappen aan de koude wintermaanden. Kakkerlakbesmettingen kunnen een grote zorg zijn voor zowel huis- als bedrijfseigenaren. Zij verspreiden niet alleen door voedsel overgedragen ziekten, maar ze kunnen ook astma en andere allergieën veroorzaken.

Vliegen
Vliegen kunnen erg hinderlijk zijn in huis, maar ook voor bedrijven zoals restaurants en café zijn ze een plaag. Door hun voorplantingsgewoonten worden vliegen vaak tijdens de zomer in grote getale aangetroffen. Ze kunnen bepaalde ziekten helpen verspreiden.

Ander ongedierte tijdens de zomer
De zomer wordt over het algemeen gezien als het vakantieseizoen. De toename in reizen en de tijd die in een een hotel wordt doorgebracht kunnen leiden tot de verspreiding van bedwantsen. Vogels zijn ook actief in de zomermaanden en door de temperatuurstijging kunnen vlooien een probleem vormen, met name voor huisdiereigenaren. Knaagdieren, zoals huismuizen kunnen een probleem zijn voor bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie, doordat ze schade veroorzaken aan gewassen en ruwe producten.

Welk ongedierte heerst er in de herfst?

Veel voorkomend ongedierte in de herfst:

Spinnen, Vlooien, Bedwantsen

Spinnen
Als de herfst dichterbij komt, zullen veel soorten spinnen richting onze woning en bedrijven trekken. Dit kan voor een groot probleem zorgen. Helemaal als je arachnofobie hebt! Deze verhuizing is het resultaat van voortplant gewoonten, omdat veel mannelijke spinnen volwassen worden rond deze tijd en op zoek gaan naar een partner.

Vlooien
Vlooien gedijen goed in warmere temperaturen. Zodra de temperatuur daalt, zullen ze onze woningen binnentrekken op zoek naar warmte en voedsel. Deze insecten kunnen een grote overlast geven voor huiseigenaren, helemaal als er huisdieren aanwezig zijn, vanwege hun bijt gewoonte.

Bedwantsen
Bedwantsen kunnen het hele jaar door worden aangetroffen, maar het aantal besmettingen stijgt vaak tijdens de zomer en de herfst, als gevolg van de toename in reizen door vakanties en weekendjes weg. Hotels en andere accommodaties spelen een grote rol in de verspreiding van bedwantsen door het grote aantal gasten die zij ontvangen. Bedwantsen reizen graag in je koffer mee naar jouw huis.

Ander ongedierte in de herfst
Afhankelijk van het weer, kunnen stekende insecten zoals wespen en bijen, nog steeds actief zijn in het begin van de herfst. Zowel kakkerlakken als knaagdieren kunnen zich naar binnen verplaatsen om aan de kou te ontsnappen